Hop til indhold
Lyt

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet og styrelsens leverandører af SPS-ydelser behandler fremover helbredspersonoplysninger om ansøgere og modtagere af SPS i medfør af Databeskyttelsesforordningens artikel. 9, stk. 2, litra b, om overholdelse af den registreredes socialretlige, specifikke rettigheder i medfør af dansk lovgivning og ikke som tidligere på baggrund af et samtykke.

Bemyndigelseserklæringerne erstattes derfor af en samtykkeblanket, hvor ansøger alene samtykker til, at uddannelsesstedet iværksætter ansøgningsprocessen og altså ikke til, at der må behandles personoplysninger om ansøger.

Samtykkeblanketten skal, ligesom bemyndigelseserklæringerne, underskrives af ansøger i forbindelse med indgivelse af ansøgning om SPS. Hvis ansøgeren er under 18 år, er det en forælder eller værge, der skriver under.

Samtykkeblanketten skal kun bruges ved ansøgning om nye støtteformer og ikke ved genansøgninger om de samme ydelser.

Uddannelsesstedet skal ved samme lejlighed sikre, at ansøgeren får udleveret dokumentet ‘Sådan behandler Styrelsen for Undervisning og Kvalitet oplysninger om dig’. Dokumentet er et bilag til samtykkeblanketten.

Uddannelsesstedet skal opbevare samtykkeblanketten i 5 år. Du finder samtykkeblanketten m.v. under ‘Hurtig adgang til vigtige blanketter’

Hurtig adgang til vigtige blanketter på spsu.dk

Sådan behandler Styrelsen for Undervisning og Kvalitet oplysninger om dig på spsu.dk

Download teksten Sådan behandler Styrelsen for Undervisning og Kvalitet oplysninger om dig i pdf

Hvis du har spørgsmål om samtykkeblanketten kan du skrive til SPSJURA@stukuvm.dk