Hop til indhold
Lyt

Støtteformerne vil typisk være de samme, som du har fået bevilget til undervisningen på det danske uddannelsessted.

Støtten under opholdet i udlandet kan ikke overstige det økonomiske niveau for den støtte, som du får, eller ville kunne få, under uddannelsen i Danmark.

Du søger om SPS til udvekslings- og praktikophold i udlandet på samme måde som til uddannelser i Danmark.

Sådan søger du om SPS (spsu.dk)

SPS til en hel uddannelse i udlandet

Hvis du læser hele din uddannelse i udlandet, kan du søge om SPS hos Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Uddannelsen skal være godkendt til SU.

Støtteformerne vil typisk være de samme, som du ville kunne få i Danmark. Støtten under opholdet i udlandet kan ikke overstige det økonomiske niveau for den støtte, som du ville kunne få i Danmark.

Når du læser en hel uddannelse i udlandet, fungerer styrelsen som uddannelsessted i Danmark, og felterne på ansøgningsskemaet, som normalt skal udfyldes af uddannelsesstedet, skal derfor ikke udfyldes.

Du søger om SPS i udlandet ved at udfylde ansøgningsskemaet og sende skemaet samt dokumentation til Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Da skemaet indeholder personfølsomme oplysninger, anbefaler vi, at du sender det fra e-Boks.

Download ansøgningsskema til studerende i udlandet (pdf) ReadSpeaker Lyt

Dokumentation i forbindelse med ansøgning

Når du søger om SPS til en hel uddannelse i udlandet, skal du indsende dokumentation fra dit udenlandske uddannelsessted sammen med din ansøgning.

Det skal fremgå af dokumentationen, at du er optaget på uddannelsen, hvornår du starter på uddannelsen, og hvornår du forventer at afslutte uddannelsen.

Derudover skal du også indsende dokumentation for din funktionsnedsættelse.

Sidst opdateret: 26. juli 2023