Hop til indhold
Lyt

AppWriter er en pakke af værktøjer, der støtter ordblinde elever og studerende i at læse og skrive. 

Programmet har de samme funktioner, som du kender fra CD-ORD eller IntoWords, og virker på tværs af platforme. Det vil sige at AppWriter for eksempel både virker på Mac og PC.

Fra hvornår bliver AppWriter bevilget?

Så snart vi har en køreplan for hvornår AppWriter bliver rullet ud, fortæller vi det i en nyhed her på hjemmesiden. Hold øje med nyhederne på spsu.dk.

Hvad betyder skiftet fra CD-ORD og IntoWords til AppWriter for dig?

Alt efter om du er elev eller studerende, SPS-ansvarlig eller støttegiver er det forskelligt hvad skiftet betyder for dig. 

Ingen forskel for elever og studerende, der allerede har programmerne

Hvis du er elev eller studerende, der har programmet CD-ORD på din PC eller IntoWords på din Mac, betyder det ikke noget. Du kan stadig anvende programmet og få support hos Atea. 

Er du SPS-ansvarlig, skal du gøre som du plejer  

Som SPS-ansvarlig betyder skiftet, at du nu kun skal ansøge om et enkelt program, uanset om eleven eller den studerende har en PC eller en Mac. Der er nogle små forskelle i programmet til Mac og PC, men funktionaliteten i programmet er den samme.

Mac eller PC - det skal stadig fremgå af ansøgningen

Du skal fortsat angive på ansøgningen om programmet er til Mac eller PC, og om eleven eller den studerende skal have en fuld it-startpakke eller programpakke

Det er kun de elever og studerende, du ansøger om støtte til efter den nye kontrakt er indgået, der skal have AppWriter. De elever og studerende, der allerede har andre programmer, skal ikke have skiftet programmerne ud. 

Støttegivere skal fremover kun forholde sig til et program

Hvis du er støttegiver betyder skiftet, at du skal lære et nyt program at kende. Når du har lært AppWriter at kende, vil du forhåbentlig opleve, at instruktionerne bliver en smule nemmere for dig at varetage, da du kun skal forholde dig til et program, uanset om eleven eller den studerende har en PC eller en Mac. 

Kurser i AppWriter

STUK vil så hurtigt som muligt udbyde kurser i AppWriter, som har til formål at klæde dig på som instruktør. Du kan se datoerne og beskrivelse af indholdet i kurserne her på spsu.dk, så snart de er klar. Hold øje med nyhederne på spsu.dk. 

Hvorfor skifter vi fra IntoWords til AppWriter?

Staten skal sørge for, at de opgaver og ydelser, der er i staten, bliver sat i udbud cirka hvert fjerde år. Det betyder, at forskellige firmaer kan byde på en opgave med hver deres løsning og programmer for at skabe fair konkurrence. 

Ud fra nogle objektive kriterier er det WizKids, der står bag det kompenserende læse- og skriveprogram AppWriter, der er blevet tildelt kontrakten. 

Der er nogle faste regler for hvordan et udbud kører, blandt andet at man ikke må offentliggøre hvem der er blevet tildelt opgaven, før kontrakten er underskrevet. Derfor har vi ikke kunnet offentliggøre information om skiftet før efter kontrakten var blevet underskrevet.