; Hop til indhold
Lyt

Diktafon

Diktafonen, eller diktafonfunktionen i en smartphone, giver eleven mulighed for at optage og genhøre undervisningen, selvfølgelig efter aftale med underviseren.På den måde kan undervisningen bearbejdes på et senere tidspunkt. Processen med at tage noter bliver støttet, og eleven får mulighed for at fokusere sin opmærksomhed.

Overførsel af lydfiler til computer

Eleven kan overføre lydfiler fra diktafonen direkte til computeren via et simpelt softwareprogram, som følger med diktafonen. Med en smartphone kræver det blot et USB-stik. På den måde kan optagelser fra undervisningen lagres og findes igen.

Talegenkendelsesprogrammet Dictus

Med programmet Dictus kan eleven diktere tekster direkte til computeren. Eleven kan styre computeren ved hjælp af stemmen. 

Dictus kan bevilges som hjælpemiddel, hvis eleven har motoriske vanskeligheder for eksempel i hænder og arme. Programmet kan begrænse behovet for sekretærhjælp og på den måde gøre eleven mere selvhjulpen.

It-startpakke for elever med bevægelseshandicap

En it-startpakke for elever med bevægelseshandicap består af en bærbar computer. It-startpakken indeholder en letvægtscomputer med Office-pakken installeret. Computeren kan bevilges som et hjælpemiddel, når eleven har motoriske vanskeligheder for eksempel i hænder og arme.

Meget stillesiddende arbejde ved computer – særligt ved bærbare computere – er belastende for kroppen særligt for nakke, skuldre og albuer.

Mange elever med dokumenterede bevægelseshandicap oplever at få problemer, når de skal skrive opgaver.

For elever, hvor vanskelighederne for eksempel er centreret om skuldre og albuer, er det en god støtte at kombinere en bærbar computer med et ergonomisk tastatur, en ergonomisk mus og en laptopholder til den bærbare computer.

Sådan søger du om støtte

Sidst opdateret: 31. januar 2021