Hop til indhold
Lyt

Det bliver nu muligt at søge om en neuropsykologisk afklaring for elever og studerende med neurologiske funktionsnedsættelser. Styrelsen har indgået en samarbejdsaftale med CFH om levering af neuropsykologisk afklaring, som træder i kraft pr. 1. august 2022.

Målgruppe for neuropsykologisk afklaring

Målgruppen for neuropsykologisk afklaring er elever og studerende, som har en dokumenteret neurologisk funktionsnedsættelse. Det kan for eksempel være senfølger efter hjernerystelse, kronisk migræne, epilepsi m.m.

Neuropsykologisk afklaring kan bevilges i særlige tilfælde, hvor det på baggrund af den lægelige dokumentation og uddannelsesstedets beskrivelse af vanskelighederne, ikke er muligt for styrelsen at vurdere, hvordan eleven eller den studerendes funktioner er påvirket og i hvilken grad.

Afklaringen har til formål at vurdere og beskrive eleven eller den studerendes kompetencer og kompensationsbehov i sammenhæng med de krav, der konkret stilles på uddannelsen, så den relevante støtteforanstaltning kan tilrettelægges.

Aftalen er landsdækkende og dækker uddannelsesområderne FGU, ungdomsuddannelser, videregående uddannelser samt VEU (almen eller erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse).

Den neuropsykologiske afklaring foretages af CFH eller en underleverandør og kan i nogle tilfælde foregå virtuelt.

Vejledning om støtteformer og relevant dokumentation i forbindelse med ansøgning vil snarest muligt fremgå af spsu.dk.