Hop til indhold
Lyt

Formålet med abonnementet er, at elever og studerende har adgang til fjernsupport og e-læring hos Instituttet for Blinde og Svagsynede (IBOS) under hele uddannelsen.

For blinde elever og studerende omfatter abonnementet også mulighed for at få besøg af en instruktør fra IBOS i rimeligt omfang.

Abonnementet kan søges i forbindelse med, at der søges om it-startpakke til elever og studerende med synshandicap. Abonnementet gælder for et semester ad gangen og du skal derfor huske at genansøge hvert semester. 

Bemærk, at abonnementet erstatter den bevilling på synskonsulenttimer, der tidligere kunne søges til elever på ungdomsuddannelser.

Instruktion i it-startpakken er omfattet af abonnementet

Instruktion i it-startpakken er omfattet af det abonnement, der fremover gives til fjernsupport og e-læring.

De fleste elever og studerende med synshandicap får udleveret it-startpakken hos IBOS i forbindelse med uddannelsesstart.

IBOS giver i forbindelse med udleveringen af it-startpakken instruktion i hensigtsmæssig brug af programmer og hjælpemidler i forbindelse med studieaktiviteter. IBOS giver også instruktion i, hvordan eleven eller den studerende kan downloade studiematerialer fra Nota og læse eller lytte til dem på computeren.

Rådgivning og vejledning af elevens undervisere er omfattet af abonnementet

For elever på ungdomsuddannelser omfatter abonnementet også mulighed for rådgivning og vejledning af elevens undervisere.

IBOS kan yde rådgivning indenfor følgende områder:

  • generel introduktion til synspædagogiske problemstillinger
  • støtte til den enkelte undervisers etablering af særligt tilrettelagt individuel undervisning af den synshandicappede elev – herunder introduktion til pædagogisk viden om udarbejdelse af studiematerialer til synshandicappede elever.

Læs mere om støtteformer til elever med synshandicap på ungdomsuddannelser

Læs mere om støtteformer til studerende med synshandicap på videregående uddannelser