Hop til indhold
Lyt

Du opnår kendskab til it-startpakkens funktioner blandt andet i form af oplæsning, ordforslag, scanning og individuelle indstillingsmuligheder.

Undervisningen er hands-on, så du vil selv komme til at arbejde med programmerne på din egen medbragte pc og/eller Mac. Kurset tager udgangspunkt i AppWriter, og du skal derfor have programmet og en aktiv licens til AppWriter Windows eller Mac installeret på computeren.

Programmerne CD-ORD og IntoWords fra den tidligere start-/programpakke vil ikke blive gennemgået, men der vil være mulighed for at stille spørgsmål, hvis der er behov for det.

Indhold i grundkurset

På kurset bliver indholdet i programpakken gennemgået og afprøvet med vægt på hjælpemidlernes kompenserende effekt. Du får et indblik i programmernes opsætnings- og kombinationsmuligheder og kendskab til fx muligheder for at anvende programmerne i undervisningssituationer og til faglig læsning og opgaveskrivning.

Der er på kurset plads til løbende at drøfte de forskellige måder at sætte programmerne op på, så der bliver taget hensyn til støttemodtagerens læringsstil, funktionsnedsættelse og temperament. Ligeledes vil der i løbet af kursusdagen være lejlighed til at drøfte SPS og emner relateret hertil i et bredere perspektiv.

Målgruppe for grundkurset

Målgruppen er it-ansvarlige, læsevejledere, andre støttegivere og SPS-ansvarlige, som har til opgave at instruere i programpakken og it-startpakken under SPS-ordningen på en ungdomsuddannelse, FGU eller på en VEU.

Du behøver ikke at kende til it-startpakkens programmer på forhånd, men det er en fordel, at du er nogenlunde fortrolig med en pc eller en Mac.

Hvis du allerede er fortrolig med programmerne eller blot er i tvivl om enkelte funktioner, er kurset ikke relevant for dig, og vi henviser i stedet til de udvidede kurser. Du kan finde viden om de funktioner, du måtte være i tvivl om, på OrdblindeLab.dk.

Hvor kan du komme på kursus

Der afholdes et grundkursus i København den 8. september 2020 kl. 9.00-15.00 på KVUC, Vognmagergade 8, 1120 København K.

Der afholdes et grundkursus i Aarhus den 15. september 2020 kl. 9.30-15.30 på Rådgivnings- og Støttecentret, Aarhus Universitet, Campus Aarhus.

Pris og præmisser for deltagelse

Det er gratis at deltage i kurset, men du skal selv sørge for transport. Der bliver serveret frokost og kaffe på kurset.

Det er et krav, at du selv medbringer computer (pc eller Mac) med programmet og en aktiv licens til AppWriter Windows eller Mac og evt. CD-ORD. Medbring desuden gerne et headset og en forlængerledning.

Tilmelding til grundkursus

Du kan tilmelde dig grundkursus i København den 8. september 2020 på KVUC´s hjemmeside

Du kan tilmelde dig grundkursus i Aarhus den 15. september 2020 på Rådgivnings- og støttecentrets hjemmeside

Obs! Der må max. tilmeldes tre deltagere fra samme matrikel per uddannelsesinstitution

Ved afbud til kurset skal du hurtigst muligt kontakte kursusholder. Hvis der er flere tilmeldinger end pladser, bliver der oprettet en venteliste. Du vil ca. 1 uge før kurset modtage en mail med nærmere program og en deltagerliste.

Sidst opdateret: 3. juli 2020