Du opnår kendskab til it-startpakkens funktioner blandt andet i form af oplæsning, ordforslag, scanning og individuelle indstillingsmuligheder.

Undervisningen er hands-on, så du vil selv komme til at arbejde med programmerne på din egen medbragte pc og/eller Mac. Kurset tager udgangspunkt i AppWriter, og du skal derfor have programmet og en aktiv licens til AppWriter Windows eller Mac installeret på computeren. Det vil desuden være en fordel også at have CD-ORD, da der vil indgå øvelser målrettet dette program.

Indhold i grundkurset

På kurset bliver indholdet i programpakken gennemgået og afprøvet med vægt på hjælpemidlernes kompenserende effekt. Du får et indblik i programmernes opsætnings- og kombinationsmuligheder og kendskab til fx muligheder for at anvende programmerne i undervisningssituationer og til faglig læsning og opgaveskrivning.

Der er på kurset plads til løbende at drøfte de forskellige måder at sætte programmerne op på, så der bliver taget hensyn til støttemodtagerens læringsstil, funktionsnedsættelse og temperament. Ligeledes vil der i løbet af kursusdagen være lejlighed til at drøfte SPS og emner relateret hertil i et bredere perspektiv.

Målgruppe for grundkurset

Målgruppen er it-ansvarlige, læsevejledere, andre støttegivere og SPS-ansvarlige, som har til opgave at instruere i programpakken og it-startpakken under SPS-ordningen på en ungdomsuddannelse, FGU eller på en VEU.

Du behøver ikke at kende til it-startpakkens programmer på forhånd, men det er en fordel, at du er nogenlunde fortrolig med en pc eller en Mac.

Hvor kan du komme på kursus

Kurserne afvikles i:

Aarhus hos Rådgivnings- og Støttecentret, Aarhus Universitet, Campus Aarhus
København hos KVUC, Vognmagergade 8, 1120 København K.

Kurset varer fra kl. 9.30-15.30.

Pris og præmisser for deltagelse

Det er gratis at deltage i kurset, men du skal selv sørge for transport. Der bliver serveret frokost og kaffe på kurset.

Det er et krav, at du selv medbringer computer (pc eller Mac) med programmet og en aktiv licens til AppWriter Windows eller Mac og evt. CD-ORD. Medbring desuden gerne et headset og en forlængerledning.

Tilmelding til grundkursus

Obs! Der må max. tilmeldes tre deltagere fra samme matrikel pr. uddannelsesinstitution.

Ved afbud til kurset skal du hurtigst muligt kontakte kursusholder. Hvis der er flere tilmeldinger end pladser, bliver der oprettet en venteliste. 

Læs mere om kurserne i Aarhus og hvordan du tilmelder dig på au.dk

Tilmeld dig grundkursus i København den 9. marts 2020

Sidst opdateret: 25. februar 2020