; Hop til indhold
Lyt

Diktafonen, eller diktafonfunktionen i en smartphone, giver den studerende mulighed for at optage undervisningen. Den studerende kan på den måde genhøre og bearbejde undervisningen på et senere tidspunkt. Processen med at tage noter kan på den måde blive understøttet, og den studerende får mulighed for at fokusere sin opmærksomhed.

Den studerende skal altid sikre, at underviseren er indforstået med, at undervisningen optages.

Lydfiler fra diktafon eller smartphone kan overføres til en computer

Den studerende kan overføre lydfiler fra diktafonen direkte til en computer med et simpelt softwareprogram, som følger med diktafonen. Lydfiler fra en smartphone kan også overføres til en computer. På den måde kan optagelser fra undervisningen lagres til senere brug.

Talegenkendelsesprogrammet Dictus

Med programmet Dictus kan den studerende diktere tekster direkte til computeren. Den studerende kan styre computeren ved hjælp af stemmen. 

Dictus kan bevilges som hjælpemiddel, hvis den studerende har motoriske vanskeligheder for eksempel i hænder og arme. Programmet kan begrænse behovet for sekretærhjælp og på den måde gøre den studerende mere selvhjulpen.

It-startpakke for studerende med bevægelseshandicap

En it-startpakke for studerende med bevægelseshandicap består af en bærbar computer. It-startpakken indeholder en letvægtscomputer med Office-pakken installeret. Computeren kan bevilges som et hjælpemiddel, når den studerende har motoriske vanskeligheder for eksempel i hænder og arme.

Meget stillesiddende arbejde ved computer, særligt ved bærbare computere, er belastende for kroppen og særligt for nakke, skuldre og albuer. Mange studerende med bevægelseshandicap oplever at få problemer, når de skal skrive opgaver.

For studerende, hvor vanskelighederne for eksempel er centreret om skuldre og albuer, er det en god støtte at kombinere en bærbar computer med et ergonomisk tastatur, en ergonomisk mus og en holder til computeren.

Sidst opdateret: 7. december 2020